V TRENDU
Home / Namigi / BOŽIČNO DREVESCE – TRADICIJA ZDRUŽENA S SIMBOLIKO

BOŽIČNO DREVESCE – TRADICIJA ZDRUŽENA S SIMBOLIKO

Velika večina nas vsako leto postavi božično drevesce, ker je to tradicija. Malo manj pa se jih vpraša »Zakaj prav drevesce?«.  In nekateri izberejo raje venček.

 

 

 

 

 

 

 

Postavljanje zimzelenega drevesca je simbol nesmrtnosti in življenjske moči.  Jelka, smreka, bor so drevesa z najbolj izrazito jang energijo, ki jo poudari njihova oblika rasti in vednozelene iglice. Postavitev lučk ali svečk na božično drevo ponazarja zvezdice, svetlobo neba, božanske luči. Dodani okraski na drevesu simbolizirajo naše zemeljske darove. Najprej so drevesca okraševali z rdečimi jabolki, šele kasneje s pentljami – simboliko povezanosti in z zvončki – simboliko, da vedno najdemo pravo pot.

Venček je vedno okrogle oblike in ponazarja povezanost in neskončnost ljubezni in sožitja. Prav iz tega razloga je venček večkrat obešen na vhodna vrata ali pa najde svoj prostor, kjer se zbere družina in prijatelji, v dnevni sobi ali v jedilnici.

Katera je prava lokacija za božično drevesce?

Ko so prazniki pred vrati, imamo vsi večja pričakovanja in posledično smo tudi bolj nestrpni in nemirni, element vode, ki je letos še posebej poudarjen, vse še pospeši. Vse to pa slabi odnose. Letos so decembra za drevesce najbolj ugodne in skladne tri lokacije: osrednje področje, severozahod in jugovzhod.

Tokrat božično drevesce podpira blagostanje JUGOVZHODU, odnose pa na SEVEROZAHODU in OSREDNJEM PODROČJU. Glede barve primerne za božično novoletne dekoracije tokrat predlagam barve glede na leto Petelina – veliko zlate, bele in srebrne barve, v kombinaciji z rdečo.

 

Check Also

Jesen , feng shui

JESEN IN NJENI ENERGIJSKI ODTENKI

Feng Shui temelji na osnovi opazovanja narave in njenih ciklov. Tako, kot so spomladi prisotne …

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X