V TRENDU
Odkrito ali skrito

Odkrito in skrito

Feng shui deluje na dveh ravneh, prva je vidna in nam otipljiva, druga pa deluje nevidno, jo težje zaznavamo, vendar obstaja… .

Odkrite in vidne elemente lažje opredelimo – steber ali drevo pred glavnim vhodom, visok hrib ali stopnice nasproti vhoda. Skrito pa lahko le slutimo, našim očem ostaja nevidno. Tako, na primer, sončnega žarka ne vidimo, koža pa je vseeno opečena, če smo predolgo na soncu. 

S feng shui-jem stavbe lahko razložimo kakšen tip energije je prisoten na določenih področjih, zakaj se »prav v tej sobi« počutimo dobro ali slabo. Skrito ponazarja tako pozitivne kot negativne kombinacije energij, ki jih s feng shui-jem lahko spodbudimo, blažimo ali pa »zdravimo«. Deluje v podobnem smislu kot »akupunktura« stavbe.

Bistvo je v skladnosti in pretoku  energij (chi, jin/ jang), občutku za enkratnost vseh stvari in trenutkov ter v zavedanju, da se vse spreminja, da ni nič dokončnega. Obstajajo le skupna načela, ne pa skupna pravila. Ne pozabite, da je nemogoče slediti vsem načelom v vsakem trenutku. Energija ni nekaj statičnega, energija se nenehno spreminja.

X