V TRENDU

Kako energijsko delujejo slike in fotografije

gozdSte se že kdaj vprašali, kako vplivajo na vas slike v vašem domu? Vas pogled na sliko razverdri, umiri ali pa mogoče postanete otožni?

Tudi slike imajo energijo in ja, slika večjega formata ima večji vpliv na energijo prostora. Vsak predmet ima svojo energijo, neko zanj značilno vibracijo. In vsaka stvar ima dve osnovni  vibraciji – jin ali jang. Enako velja za slike. S slikami lahko energijo spodbudimo ali pa jo zavremo, umirimo.

Kot feng shui svetovalka sem naletela na primere, ko slike vnesejo v življenje veliko pozitivnih učinkov, pa tudi na situacije, ko ima stranka obešeno sliko, ki jo energijsko slabi. Prav slednje se največkrat pokaže na področju zdravja in na področju odnosov. In ja, tudi podarjene slike ali slike kupljene od drugih lastnikov prav tako nosijo njihovo vibracijo.

 

drevesa

S sliko vnesite v prostor energijo elementa, ki vas podpira in usklajuje

V feng shui-ju poznamo 5 elementov, ki imajo jin in jang polarnost. To so: voda, les, ogenj, zemlja in kovina. Pravzaprav je usklajevanje prostora s 5-mi elementi alfa in omega feng shui-ja!Slika drevesa ponazarja jang energijo lesa, slika cvetja in trav pa jin energijo lesa. Element lesa na vzhodu energetitira zdravje, na jugovzhodu pa blagostanje.

Element vode ponazarjajo slike morja, potokov, rek, pa tudi kapljica rose. Ali pa valovite linije ter zelo temno modre ali temno vijolične abstraktne slike.voda

Element kovine na sliki najtežje »oživi«, zato so v ta namen primerne fotografije kovinske rude ali pa morda abstraktne slike krogov. Element ognja ponazarja sonce, rdeča in živo oranžna barva. Če obesite sliko, ki ponazarja element ognja na jug, boste simbolično okrepili področje slave in priznanj.

Potrebujete element zemlje?  Lahko izbirate med slikami gora, kamnov, mineralov, kristalov, peščenih sipin ali pa izberete sliko narejeno iz čisto ta prave zemlje. Slika z elementom zemlje na jugozahodu energetizira področje ljubezni, na severovzhodu pa področje študija.

slika, ogledalo

Check Also

tolstica

RASTLINE IN OBILJE

                              …

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X