V TRENDU

KO NASTOPI ČAS ZA ENERGIJSKO ČIŠČENJE

Čas pred in po novoletnih obljub je že dolgo za nami. Tokrat je tako rekoč čez noč nastopil čas sprememb za nas vse. Čas pred virusom ne bi nikoli več enak času po epidemiji. Zdaj je na vrsti akcija! Če želimo začeti ustvarjati in živeti na novo, je odločitev prvi korak, drugi ideja in tretji akcija. Zakaj se potem vedno znova znajdemo v enaki ali podobni situaciji? Ključ je v energiji – osebni energiji in energiji prostora.

VPLIV ENERGIJE PROSTORA

Zelo nazorni pokazatelj, kako se menjujejo energije v naravi, so prav letni časi. Zima ima zelo umirjeno, spečo energijo, spomladi pride do izraza energija rasti, poleti je energija najbolj aktivna, jesen pa je obdobje sadov – vsi poznamo rek »Kar si sejal, to boš žel«. V enem samem letu lahko vidimo in občutimo, kako se energija spreminja. Še najbolj je vidna meja med zimo, ko je energija umirjena in narava »spi« ter pomladjo, ko vse v naravi ozeleni, energija pa je usmerjena v rast. S februarjem se tudi menjajo letni vplivi energij. Zato je februar prvi mesec v letu mesec, ki je idealen za osvežitev zastale zimske energije v vseh prostorih. Zaželjeno pa je narediti energijsko čiščenje tudi pred Veliko nočjo in pred Božičem. Glede na trenutno situacijo, ko preživljamo doma toliko več časa, pa ne bo odveč nasvet, da redno energijsko čistimo prostore in na ta način tudi vzdržujemo višjo vibracijo prostora. v ta namen ugodni dnevi so zapisani v Feng Shui koledarju.

 

ZAKAJ JE POTREBNO ENERGIJSKO ČIŠČENJE?

Vsak izmed nas ima določen tip energije, ki pa se ne konča tam, kjer ima naše telo kožo. Kako to vemo? Ste že kdaj stopili v prostor in začutili napeto situacijo, pa čeprav vam je sodelavec namenil prijazen nasmešek? Tekom dneva smo izpostavljeni ugodnim in neugodnim vplivom energij, ki pa se med seboj prepletajo, ne glede na to ali se tega zavedamo. In te energije nosimo s seboj, tudi domov. Ker vibrirajo na drugi frekvenci jih težko opazimo. Opazimo pa, da se počutimo vedno bolj utrujene, zbujamo se nenaspani, večkrat smo brezvoljni – brez očitnega razloga. Energije puščajo svoj odtis v prostoru, na stenah, pohištvu, dodatkih ter se v plasteh nalagajo druga na drugo. Še posebej je energijski odtis močan po bolezni in hudih prepirih. Takrat je čas za energijsko čiščenje. Ko preurejamo prostore ali se selimo v drugo stanovanje ne pozabimo, da so svoje odtise energij pustili tudi delavci in predhodni stanovalci.  Tehnik energijskega čiščenja je veliko, od različnih načinov ploskanja, prižiganja kadil in svečk, tresenja soli, zvonjenja z zvonci,… Vendar se energije med seboj razlikujejo in ni enotnega recepta za vsak prostor ali situacijo, zato naj energijsko čiščenje vedno opravi izkušen strokovnjak.

KAJ LAHKO TAKOJ STORIMO SAMI

Vodilo feng shuija je, da živimo v zdravem okolju, kjer prevladujejo usklajene, ugodne  energije. Energijsko čistimo prostore na več načinov in pravi naslov so za to usposobljeni strokovnjaki. Sami pa naredimo prvi korak tako, kot so nas učile naše babice, z metlo, krpo in vodo. Ne pozabimo pa prostorov tudi pošteno prezračiti. Še posebej moramo biti pozorni na zapostavljene dele kot so koti, prostori pod stopnicami in pa vrhnji deli omar in vrat, kjer energija najbolj zastaja. Iz teh področij se zastala energija namreč širi po celem prostoru. Dobimo učinek prepotene majice v omari med čistimi, ko na koncu vse dobijo neprijeten vonj. Pomembno je tudi, da se znebimo navlake ter da so prostori vedno urejeni. Saj tudi v trgovinah raje kupujemo lepo zložene stvari, kot pa zmetane v škatlo in pomešane med seboj.

 

USMERIMO ENERGIJO V TOČNO DOLOČEN CILJ

Vsak izmed nas ima točno določeno energijsko kodo, ki nas usmerja v dejanja, razmišljanja in posledice. Na katerem področju smo najbolj šibki? Če je to področje zdravja, uredimo področje vzhoda, za blagostanje področje jugovzhoda, itd.. Seveda pa ne smemo pozabiti na vhod. Kakršna energija je pred vrati, taka bo tudi vstopila v stanovanje. Nato sledijo prostori po vrstnem redu, od vhoda in predprostora naprej. Če živimo v stanovanjskem bloku, poskrbimo da bo urejen tudi zunanji, glavni vhod ter hodniki.

 

ZAŽIVIMO V SEDANJOSTI

Ko nas preveva občutek strahu, smo usmerjeni v prihodnost. Ko je prisoten občutek krivde in krivice usmerjamo energijo v preteklost. Mi pa živimo v sedanjosti! Ko pogledamo v hišo vidimo, da odslužene stvari spravimo v klet ali na podstrešje. Klet predstavlja našo preteklost, stanovanje sedanjost in podstrešje prihodnost. Torej najprej se lotimo urejanja kleti in počistimo s preteklostjo, ki nas vleče nazaj in navzdol. Ko uredimo stanovanje, ne pozabimo še na urejanje podstrešja.

 

VSE OPRAVIMO S POZITIVNO NARAVNANOSTJO

Za nekatere je sezonsko čiščenje rutina, za druge nujna muka,  za tretje izziv, za četrte pustolovščina… Pravzaprav niti ni toliko pomembno v katero kategorijo spadamo, pomembna je le naša naravnanost – bolj, ko smo pozitivni, boljšo energijo bomo vnesli v prostor in boljše se bomo počutili. To je pa tudi naš cilj.

Check Also

tolstica

RASTLINE IN OBILJE

                              …

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X