V TRENDU
Osebni zaščitniki

OSEBNI ZAŠČITNIKI

Le kdo si ne želi imeti svojega angela varuha? Prav to so namreč v Ba Zi in Feng Shui-ju tako imenovani osebni zaščitniki.

Nihče ni osamljen otok, ljudje in naše energije se nenehno prepletajo in naše življenje je vsekakor lažje, če nas kdo pri tem podpre in nam ponudi pomoč.

Pojem zaščitnika ne zajema le prijateljev in prijaznih ljudi, ki so nam takoj pripravljeni pomagati. Vključuje lahko tudi naše učitelje in mentorje. Dobrega učitelja je veliko težje najti, kot bi si sprva predstavljali, pa čeprav ga prav vsakdo potrebuje na kakšnem področju.

Dobri učitelji lahko tudi naši duhovni svetovalci, vodijo nas po poti duhovne rasti in nam pomagajo razumeti našo pot in sprejeti določene faze našega življenja. Dobri duhovni učitelji nas lahko naučijo, kako postati modrejši, medtem, ko nam lahko dobri svetovalci, terapevti in trenerji pomagajo sprejeti dejstva o življenju in tudi sebe. Mentorji nam odprejo lahko tudi marsikatera vrata, skrbijo za naše napredovanje in nas navdihujejo.

Osebnega zaščitnika lahko imamo že v naših osebnih elementih, lahko nas spremlja le določeno 10-letno obdobje ali pa zgolj mesec ali leto. V katerem koli času se pojavi zaščitnik, to za nas pomeni veliko lepše in boljše obdobje. Vse to lahko razberemo iz datuma in ure rojstva, iz naše osebne energijske kode, ki predstavlja naše osebne elemente.

Včasih kdo pripomni, da preživlja težko obdobje, pa čeprav je to tudi obdobje njegovega zaščitnika. Ampak, kako lahko bi bil ta čas šele neprijeten, če ne bi bil zaščitnik prisoten! Pomembno je vedeti, da zaščitnik ne pomeni, da smo ves čas na višku, ker življenje tudi ni tako. Zaščitnik je vedno v enem izmed petih elementov  – ognju, zemlji, kovini, vodi ali lesu. Na primer, Petelin je element kovine, Prašič pa element vode. Kakšno moč ima naš zaščitnik, je tudi odvisno od elementov, ki so za nas ugodni ali pa manj ugodni. Zato je malo težje analizirati globlji pomen zaščitnika in ga izbrati, če na tem področju nimamo dovolj znanja.

Zaščitnik ima vse oblike. Pojavi se, ko pomoč najbolj potrebujemo. To nas podpre, nam pomaga vztrajati in premagati še tako težko situacijo. Ta ugodna kombinacija energije v obliki zaščitnika nam pokaže priložnosti, a na nas je ali jih bomo uporabili. Odločitev je še vedno odvisna od nas in če priložnosti ne izkoristimo, bo trenutek hitro mimo.

Vsak izmed nas ima svojega zaščitnika, na področju zdravja, odnosov, kariere ali pa na poslovnem področju. Za izbiro pravega zaščitnika, pa je vedno dobro poznati osebne elemente in osebni feng shui. Nekatere osebe imajo lahko tudi po štiri zaščitnike – ti so res rojeni pod srečno zvezdo.

Zaščitnik za rojene v letu ali dnevu Zajca je v letu 2017 – Zmaj. Najbolj primerno je, da imate osebnega zaščitnika vedno pri sebi, npr. v žepu, torbici ali denarnici. Lahko pa zaščitnika postavite tudi na določeno področje v prostoru. Čigar osebni zaščitnik za posel je na primer Petelin, naj le tega postavi na zahodno področje v svojem poslovnem prostoru.

V kolikor poznate svojega zaščitnika za določeno področje, ga lahko izberete med spodnjimi desetimi zaščitniki:

V kolikor pa osebnega zaščitnika ne poznate, lahko iz datuma in ure rojstva izračunate, za vas v določenem letu ali obdobju, primernega zaščitnika.

Nedavno sva v oddaji Klepet ob kavi z Jasmino Kandorfer govorili o osebnih elementih, zaščitnikih, Donaldu Trumpu. Več v prispevku.

Check Also

tolstica

RASTLINE IN OBILJE

                              …

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X