V TRENDU

POLETNI FENG SHUI

V feng shui-ju predstavlja poletje element ognja, izredno močno obliko jang, žive energije. Ogenj prinaša toploto, samozaupanje, v nas vzbuja kreativnost in pripravljenost na akcijo, tukaj, zdaj in takoj! Čeprav so poleti daljši dnevi, se nam še vedno zdijo prekratki, za vse kar si želimo postoriti ali pa le uživati v toploti poletja.

SKRIVNOST JE V RAVNOVESJU

Če se poleti počutite utrujene in razdražljive, lahko uravnovesite svoje elemente v prostoru! Kdaj vam zadiši skodelica vročega čaja ali pa se želite pogreti ob kaminu? Verjetno pozimi. Kdaj pa si vaše oči najraje spočijejo na turkizno modri barvo bazena? Najverjetneje poleti.

Tudi v naši, zame še vedno najlepši, deželi vse bolj občutimo klimatske spremembe, letno povprečje temperatur se nenehno viša in prehodi med letnimi časi so vse bolj zabrisani. Preveč ognjene energije lahko na nas, oziroma vsaj na 25% populacije, vpliva neugodno. Takrat se počutimo izžeti, razdražljivi, sovražni,…  Lahko začnemo kar pri prehrani – izognimo se hrani grenkega okusa, ki ponazarja element ognja, v naših delovnih in bivalnih prostorih zamenjajmo opremo z materiali iz usnja ali PVC, prevladujoče intenzivne ognjene odtenke barv, vsem suličastim in trikotnim oblikam ter vzorcem. Pa tudi rdeča barva avta ni najbolj primerna za osebe z veliko elementa ognja.

STE OSEBA Z VELIKO ELEMENTA OGNJA?

Nenehno v akciji, polni idej (ki pa jih večkrat težko tudi realizirate), nestrpni, strastni, izrazito energični, rutina za vas ni težava na kateremkoli področju (prehrana, športne aktivnosti, posel…), vedno z optimističnim pogledom na svet, vedno prvi v akciji, a tudi v središču pozornosti (tako kot je sonce eno samo in edino, vedno v centru) – potem je res velika verjetnost, da ste ognjen tip. Obstaja pa tudi manj prijetna stran elementa ognja. Če je ogenj premočan, požge vse okrog sebe (v naravi je lep primer prav puščava), ljudje, sodelavci lahko zbežijo in zgodi se, da so tako priložnosti hitro zgubljene.

NAMIGI ZA AKTIVACIJO ELEMENTA OGNJA

Element ognja namreč aktivira tudi ugled, slavo in priznanje, pripada pa mu, seveda, južno področje. Zato naj bo v prvi vrsti področje juga urejeno! Odstranite vso navlako, spodbudite ga z zdravo zeleno ali cvetočo rastlino, sliko gozda ali rodovitnega polja. Če je vaše južno področje bolj v kotu, postavite na ta del rastlino s suličastimi listi, lahko tudi kaktus ali pa na ta del umestite luč ali svečo. Tudi nekaj rdečih in ognjeno oranžnih dodatkov bo še dodatno spodbudilo področje juga. Dosežki in priznanja na jugu pa bodo še dodatno podprla področje na katerega želite prodreti. Feng šuij prostora je zelo podoben akupunkturi ali akupresuri, le da namesto v telesu, aktiviramo točke v prostoru.

PO DOPUSTU DIŠI – KAM IN KDAJ NA POT

Da bi poletje in počitnice preživeli čim bolj skladno, je primerno načrtovati dopust v krajih, ki nas energijsko najbolj podpirajo. Za vse, ki potrebujejo element ognja, so topli in suhi kraji prav idealni. Sem spadajo seveda tudi počitnice ob morju ali jezeru, kjer ima sonce zaradi zrcaljenja v vodi še močnejšo energijo. Pa tudi obisk planin, kot so na primer naše Alpe, spodbuja element ognja. Zakaj? Ker so vrhovi koničasti in ognjeni. Vsi ostali, pa raje izberimo kraje z elementom lesa in vode J Še vedno v vročih dneh najbolj prija ohladitev v jezeru, reki ali morju ter počitek v senci zelenega drevesa.

Kam na potovanje ali počitnice v letu 2017? Ker energije narave niso nekaj statičnega, temveč se venomer spreminjajo, je seveda najboljše, da jih spremljamo in delujemo v istem toku. Smer potovanj proti zahodu letos, v letu Petelina, ni ugodna, pa tudi preživeti počitnice na jugu, npr. Evrope, ni najbolj primerno. Na teh področjih namreč prevladujejo v letu 2017 precej stresne energije. Je pa zato ugodno potovanje proti vzhodu, na primer v Rusijo, na Češko ali Poljsko, države na vzhodu Evrope. V feng šuiju pa imamo še eno močno orodje, feng shui koledar. Zato si le poglejte, kateri dan je primernejši za začetek odhoda na počitnice. Si predstavljate deskarja na valovih, da se trudi surfati proti valu? Le zakaj potem ne bi šli tudi mi z valom ugodnih energij!

Save

Check Also

FENG SHUI PRIROČNIK 2020

FENG SHUI PRIROČNIK je narejen v obliki rokovnika. Je nepogrešljiv pripomoček za vsakega, ki že …

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X