V TRENDU

FS namigi – Starši in priprave na začetek šole

Avgust je že skoraj mimo in hitro se približuje čas, ko se šola ponovno začne. Vznemirjenje pred, za nekatere tudi v življenju prvim šolskim dnem, prerašča v nemir in nam hoče kar po tihem »zlesti pod kožo«.  Namesto veselega pričakovanja novih šolskih znanj, pa tudi dogodivščin, je posledica lahko kaj hitro kaotično letanje za zvezki, knjigami in ostalimi šolskimi potrebščinami.

Kako lahko Feng Shui pomaga vaši družini pri pripravah na šolo

Šola se bo začela, vznemirjenje je lahko pozitivno ali pa negativno. Naš odziv je odvisen od okolja, naših izkušenj,  pa tudi prepričanj  ter – od osebnih elementov! Tako je za nekatere že v osnovi energija ugodna, za druge pa lahko zelo vznemirjajoča. Razumevanje feng shui  načel pomaga razložiti te razlike, pa tudi na kakšen način uporabite feng shui za čim bolj sproščujoč prehod  od energije počitnic in poletnega dopusta do “nazaj v šolo”.

Feng Shui je pretok energije. Imela sem naročnika, ki mu je sicer odgovarjal element vode, a v svojem poslovnem prostoru je z elementom vode močno pretiraval. In ko rečem pretiraval, pomeni, da je imel v pisarni akvarij, na tapetah valovit vzorec, eno steno pobarvano v črno, prav tako pohištvo črne/ wenge barve, za dekoracijo pa je za nameček obesil še slike tekoče vode. Manjkala ni niti maketa ladje, ki pluje proti blagostanju. Priti v pisarno mojega naročnika je bilo podobno kot priplavati v jezero s ponorom. Zanj je element vode pomenil pretok energije, a je pozabil, da tako poudarjen element vode deluje predvsem navzdol. Temu primerno so redno in izredno pritekale in odtekale finance, prav tako pa je močno oslabil svoj položaj in avtoriteto ter tudi zdravje. Zaradi hitrega finančnega pretoka (ne pritoka!) je postajal vedno bolj žalosten in depresiven. V feng shuiju obstaja le eno in edino pravilo in načelo, ki drži v vsakem primeru – ravnovesje. Naročnik je imel dve možnosti izbire: v pisarni element vode uskladiti z elementom zemlje ali pa osebni element podpreti na način, da ne bo več reagiral na količino elementa vode v poslovnem prostoru.

Zaznavanje energijskega pretoka se razlikuje od osebe do osebe, feng shui pa nam ponudi možnosti. Na nas pa je kaj in kako izberemo. To so tiste vrste izbire, ki jih lahko naredite, ko se ukvarjate s premikom v energiji, ki jo lahko vi in ​​vaša družina doživite zdaj, ko preklopite iz načina počitnic in poletnega dopusta in se pripravite na vrnitev v šolo. Ni toliko pomembno, ali otrokom pomagate pri nakupu šolskega nahrbtnika ali pri pomoči novopečenemu študentu, da se pripravi na prehod iz srednje šole na fakulteto.

Feng Shui lahko pomaga pri reševanju teh energetskih sprememb s ponudbo izbire. Prva stvar, ki jo je treba upoštevati, je, kako različna energija vpliva na vas. Ste pod stresom in utrujeni ali navdušeni in živčni? Seveda obstajajo številna različna čustva, ki jih lahko doživite, to pa je odvisno od vašega osebnega elementa, življenjskih izkušenj in prepričanj. Čustva nas pogosto zapeljejo v slepo ulico, iz katere se le s težavo vrnemo. In ker rek, »po toči zvoniti je prepozno« še kako drži si poglejmo nekaj primerov.

Ko je nekdo v stresu in utrujen, je primerno upoštevati številna področja ba gua. Območje ba gua je odvisno od vzroka stresa. Na primer, če ste v stresu zaradi dodatnega denarja, potrebnega za nakup potrebnih šolskih potrebščin, potem poglejte vaše finančno področje v ba gua mreži. Ali je to območje preobremenjeno, težje dostopno, mogoče celo odlagališče za stvari, s katerimi ne veste, kaj storiti? Morda ima veliko vodnih značilnosti, ostrih in poškodovanih predmetov?

Feng Shui je tudi kako vsak od nas intuitivno ustvarja svoje fizično okolje, skozi izbire in odločitve, pa se odraža, kaj in kako doživljamo v našem življenju. Torej, če najdete vaše finančno območje preobremenjeno, nedostopne ali neurejeno, potem je zelo verjetno, da imate težave z vašimi financami, kar pa se verjetno že zavedate. Torej, kaj lahko storite za ravnovesje te energije?

Zelo podobno je, ko se otrok pripravlja na šolo. To ni izziv le za otroka, je izziv za vso družino, kako čim bolj harmonično delovati, da bo v družini stabilnost, zdravje, blagostanje in jasnost dejanj. Prav osrednje področje je tisto, ki kora biti dostopno, neobremenjeno s predmeti in kar se le da »pretočno«. Zato si le poglejte kaj se nahaja v središču vašega doma. Področje otrok v ba gua mreži ponazarja zahod, področje znanja pa severovzhod.

Najbolj pomembno pa je, da se vsak dan znova zavedate, da lahko v življenju naredite pozitivne spremembe. Ravnovesje v prostoru je odraz  notranjega ravnovesja in obratno.

Užijte prijetne in radostne počitniške in šolske dni!

Check Also

tolstica

RASTLINE IN OBILJE

                              …

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X