V TRENDU

JESEN IN NJENI ENERGIJSKI ODTENKI

Jesen , feng shui

Feng Shui temelji na osnovi opazovanja narave in njenih ciklov. Tako, kot so spomladi prisotne energije rasti, je zdaj nastopil čas upadanja in zapiranja energije. Ste opazili kako listje počasi pada z dreves? Tako deluje element kovine na element lesa. Prvi teden avgusta smo namreč vstopili v obdobje elementa kovine, ki prevladuje v jesenskem času.

Za element kovine je značilno, da deluje navznoter. Povezan je z ustvarjalnostjo, komunikacijo, navdihom, zvestobo, zaupanjem in poštenostjo. Jesensko obdobje je čas, ko ne le na vrtu in v naravi pobiramo sadove, temveč je tudi obdobje, ko » žanjemo sadove« svojega dela. To je obdobje, ko se obrnemo vase, naredimo pregled pretoka in poteka naših energij.

Ko je element kovine uravnotežen, so naše dejavnosti polne občutka za pravičnost in etiko (ukrepanje, govorjenje), projekti so dokončani pravočasno, obdani smo s prijatelji in  dobrotniki.

Če pa imajo ljudje premalo elementa kovine, so lahko negotovi, žalostni, oddaljeni, umaknjeni vase. Čutijo pomanjkanje ustvarjalnosti, pobude, pa tudi sposobnost analize, kaj se prav zares dogaja. Že poznate svoj osebni element?

V primeru pa, da ima nekdo preveč elementa kovine, je sicer lahko zelo pravičen, a čustveno hladen, skeptičen in izjemno kritičen, druge poskuša “kaznovati”. Poraja se občutek izčrpanosti, razpršeno razmišljanje, prezasedenost, neorganiziranost.

Čustvo, povezano s kovino, je namreč žalost. Če je naš element kovine v neravnovesju se žalost lahko spremeni tudi v bolezen, depresijo. Prav zaradi neravnovesja elementa kovine je v jesenskem času toliko prehladov, bolezni dihal in alergij.

Ko je element kovine v neravnovesju, si lahko pomagamo na več načinov. Elementu kovine namreč pripadata dve področji, zahod in severozahod. Da bi izboljšali svojo ustvarjalnost, komunikacijo, projekte in pomoč naših zaščitnikov energetizirajmo področje severozahoda. Za več veselja, radosti, zaključek projektov, za ustvarjalnosti in navdih pa okrepimo zahodno področje.

kovina, jesenZa energetizacijo uporabite elementa zemlje in kovine, saj če poznate cikel in delovanje 5-ih elementov, veste, da zemlja podpira kovino. Zemlja zagotavlja energijo in stabilnost za ponovno vzpostavitev pomembnih odnosov, medtem ko kovina zagotavlja pozornost in usmerjenost, ki ju potrebujete, da bi jih ta čas kar najbolje izkoristili.

Nova sezona je tudi opomnik, da proslavite vse, kar ste dosegli. Čeprav se vam na prvi pogled ne zdi 100% izpolnjeno in učinkovito, s priznavanjem korakov, ki jih delate, tako ne izgubite volje in cilja. Torej slavite vse, česar še niste praznovali, vključno z mejniki, ki ste si jih zadali, osebne zmage in celo ovire, zaradi katerih ste morda morali spremenili smer. Praznovanje nam dviga vibracijo energije in  nam pomaga priti v pozitiven energetski tok, zlasti, ko se počutimo nemotivirani. Čim več pričakujemo, da se bodo stvari zgodile, bolj intenzivno delujemo in prej dosežemo cilj.

Bolj ko ste pripravljeni povezati svoj prostor s seboj, bolj neverjetne in presenetljive bodo koristi – več ljubezni, dobrega počutja, miru, ustvarjalnosti, fokusa, denarja, prijateljstva in zaupanja.

Za natančno uskladitev osebnih želja in namenov ter energij, ki delujejo v naravi in našem okolju pa je naš odličen vodnik FENG SHUI KOLEDAR.

november

Check Also

BOŽIČNO DREVESCE – TRADICIJA ZDRUŽENA S SIMBOLIKO

                              …

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X