V TRENDU

ZBUDI ME, KO PRIDE POLETJE

Poletje je vladavina elementa ognja. Ogenj je tista, najbolj jang, živa in aktivna energija, ki vedno deluje navzgor. V nas zbuja neustavljivo željo po akciji, zdaj in takoj!  Podpira našo vizijo, ideje in tudi prepoznavnost.

 

VLADAVINA ELEMENTA OGNJA

Ob poletnem solsticiju, ko je sonce najvišje, dan pa najdaljši, je element jang ognja najmočnejši. Ustvarja dinamično, optimistično, družabno in toplo vzdušje. Element ognja je element preobrazbe. Zelo tesno je povezan z našimi občutki in čustvi. V nas vzbuja navdušenje, strast in veselje. Svetel in živahen element ognja je ključ do družabnega življenja. Pomaga nam pri povezovanju, pa pri premagovanju sramežljivosti in introvertiranosti. Vsi, ki imajo manko elementa ognja poleti naravnost oživijo. Ljudje z osebnim elementom ognja veljajo za odprte, vljudne, sproščene, pozorne osebe, ki jih rutina ne moti in delujejo v dobro vseh. Želja, da bi se vsi dobro počutili izhaja prav iz simbolike sonca – sonce obsije in ogreje vse. Ja, zato imamo poletje tako radi 🙂

SKRIVNOST POLETNEGA RAVNOVESJA

V kolikor pa ste poleti razdražljivi, utrujeni in izžeti, je velika verjetnost, da imate v vaših osebnih elementih preobilico elementa ognja. Takrat je toliko bolj pomembno, da si prav poleti uskladite elemente tudi v prostoru.

Najprej odstranite iz prostorov dodatke, ki ponazarjajo element ognja. To so trikotne, špičaste in šilaste oblike, pa usnjeni in plastični materiali, rdeča, močna oranžna ter izrazita pinki barva. Vaša barvna paleta naj bo čim bolj v umirjenih kovinskih in zemeljskih odtenkih ter z nekaj ‘lahkotnimi’ zemeljskimi in kovinskimi dodatki. Prav tako je za usklajevanje energij v prostoru dobrodošla tudi malenkost elementa vode – npr, v smislu akvarija, stenske ali namizne fontane ali pa vsaj valovita in vodna barva dodatkov.

Prevladujoči kombinaciji elementa ognja in lesa(ki podpira in zakuri ogenj) pa se v prostorih raje izogibajmo.

POČITNIŠKI FENG SHUI

V poletnem času je največkrat glavna tema pogovorov kam in kdaj na dopust. Avanturistični duh nas pogosto vodi v nam neznana okolja, kjer pa si včasih, kljub modrozelenem morju in beli peščeni plaži ne moremo tako odpočiti, kot bi si želeli.

Tu je nekaj namigov, kako uskladiti letošnje energije tudi na počitnicah:

  • Ugodne smeri za izlete in potovanja so letos proti zahodu. Najboljše je, da ko potujemo, tokrat ZAHOD ni direktno za nami.
  • Raje se izognimo tudi naravnost proti severozahodu in jugovzhodu, natančneje  proti SZ 3 in JV 3(to je zadnjih 15° severozahoda in jugovzhoda), saj je v tej smeri prisotna neugodna kombinacija energij.
  • Upoštevajmo energijo Z, SZ in JV tudi pri izbiri smeri spanja. Vsem trem smerem se je tudi na dopustu najboljše izogniti, ne glede na to ali spimo v hotelski sobi, apartmaju ali šotoru.
  • V kolikor je naš osebni element ognja izrazit in močan, raje izberimo počitnice v hribih in ob jezerih.
  • Zavedajmo se, da počitnice ob morju lahko tudi podvojijo moč elementa ognja.
  • Ob prihodu v sobo, apartma ali na lokacijo naredimo energijsko čiščenje, ob odhodu pa ne pozabimo ‘vzeti’ s sabo vso svojo energijo.
  • In ne nazadnje, izberimo ugoden datum za potovanje – najdemo ga v Feng Shui koledarju 🙂

Naj bo vaše poletje sproščeno in radoživo, predvsem pa – naj se vsak dan začne z nasmehom 🙂

Check Also

BOŽIČNO DREVESCE – TRADICIJA ZDRUŽENA S SIMBOLIKO

                              …

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X