V TRENDU

KAPLJICA NA KAPLJICO – MESEC PRAŠIČA

Pred nami je mesec Prašiča z dvojno kombinacijo elementa jin vode. Jin voda ponazarja roso, kapljico, meglo, oblak, pa tudi zelo umirjeno vodno gladino.  Jin voda je videti kot nekaj zelo nežnega, mehkega, a v resnici je to le videz, ki vara. Navznoter je element jin vode nepredvidljiv. Še en primer, da ne sodimo po videzu.

Na površju deluje jin voda umirjeno, a njeno delovanje žene neustavljiva sila. Tip energije elementa jin vode deluje navzdol, kar  se kaže v naravi tako, da se energije zapirajo. Dež pada na zemljo, jo namaka in hrani rastline.

V naravi je november mesec tisti mesec, ko se kažejo zametki rasti elementa lesa. Ne verjamete? Rastlinam veter pomagata, da se s plodovi razgrnejo po zemlji, voda pa jih zasidra v zemljo. Tako je ima element lesa dovolj časa, da se ukorenini in je pripravljen na ponovno rast v pomladnem času.

Seveda pa mesec Prašiča naznanja tudi začetek zime. Jin voda so namreč tudi snežinke in led, ne le veliko dežja. Voda je element, ki je stalno v gibanju, lahko neverjetno hitro spreminja smer in obliko. To pomeni, da je v mesecu Prašiča tudi več gibanja na vseh področjih, pa tudi več potovanj. Slednje velja predvsem za rojene v znakih Kače, Vola in Tigra.

Vsakič, ko je tako izrazito poudarjeno delovanje energije navzdol, pomeni za ljudi tudi veliko bolj zdravstveno in čustveno obremenjujoče obdobje. V svojem delovanju smo bolj nepredvidljivi, manjkrat vidimo rešitve, težje krotimo izbruhe jeze in agresijo. Ja, voda vedno išče izhod, tudi na silo.

Zato je toliko bolj pomembno, da poudarjamo vesele trenutke, da ne zamerimo in da praznujemo vsak dan posebej! Pa nimam v mislih žuriranja in klasičnih zabav. Vedno bolj razumem, da je praznovanje način, kako smo navdušeni nad dosežki, uspehi, idejami ne le lastnih, ampak tudi drugih. enako in z vsem srcem se poveselimo uspeha prijatelja, znanca, soseda na 1-kilometrski ali pa 42-kilometrski razdalji. Poveselimo se na novo opremljene kuhinje sestrične, ali pa le čudovitega plesa v vetru zlato obarvanih listov.

Da poskrbimo za zdravje s kakšno dieto, gibanjem, zdravimi življenjskimi navadami, novo vadbo je naša obveza in ne luksuz. V obdobju jin vode, ko so najbolj obremenjene ledvice, mehur, ušesa, kosti. Podvojen element jin vode posredno vpliva tudi na dihalne organe, zlasti pljuča. Element vode namreč izčrpava element kovine kamor sodijo dihalni organi.

Torej, kam boste odpotovali? Kje boste uživali v naravi in v jesenskem času? To je obdobje, da se umirimo, da delujemo »navzdol«, a je tudi obdobje razuma, empatije in razumevanja.

kapljica na kapljico

Check Also

tolstica

RASTLINE IN OBILJE

                              …

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X