V TRENDU

NAREDITE VAŠ DECEMBER PRAZNIČEN IN SKLADEN

 

Vsakič, ko se decembra sprehodim po mestu, me vedno znova očara praznična decembrska okrasitev. Prav za prav me navduši tisoč in ena lučka, ki združuje naše mesto v mesto luči. Tako je že od nekdaj. V najtemnejšem delu leta je človek preganjal temo in z njo tudi energije teme.

V našem delu sveta je navada poleg prižiganja svetlobe, luči tudi postavitev drevesca. In to ne katerega koli drevesa, ampak smrečice ali jelke. Prav ti dve vednozeleni drevesi vnašata v naše domove živo, jang energijo narave. V zimskem času je namreč večina ostalih dreves brez listov in dajejo videz, kot da so umrla. Ponazarjajo jin energijo narave in jin letni čas, zimo.

 

Pozimi je namreč najbolj aktiven element vode, za katerega pa je značilno, da ima tip energije, ki deluje navzdol. Element lesa ima tip rastoče energije, element ognja pa z energijo vedno deluje navzgor. S poznavanjem energij posameznih elementov ter njihovega cikla delovanja lahko uravnavamo energije v vsakem prostoru. Element lesa »pije« presežek vode in nas spodbuja k rasti in delovanju, element ognja pa spodbuja ideje in optimizem. Zato je prav ta kombinacija smrečice in lučk tako skladna za to obdobje in ta letni čas.

Katera je letošnja zmagovalna kombinacija barv za drevesce?

Kombinacijo elementov lesa in vode lahko podpremo še dodatno z izborom barv in dodatkov v prostoru, pa tudi na drevescu. Najprimernejše so modra, črna, zelena in svetlo modra. Nič pa ne bo narobe, če dodamo še belo, zlato ali srebrno v kombinaciji z modro oziroma črno. Pa tudi rdeča, klasična »božična« barva, bo dala dodatne spodbude, navdiha in podprla delovanje decembrskih energij, seveda pa v kombinaciji  s kovinskimi ali lesenimi barvami. Kateri element ponazarja določena barva si lahko preberete na tej povezavi.

Kam letos postaviti drevesce?

Ko sem naredila mesečno analizo kombinacije energij za posamezna področja, je v mesecu Podgane najbolj aktivno prav poslovno področje. In sicer, kombinacija energij, ki podpirajo posel se nahajajo kar na petih področjih!

Za tisto, »mikro natančno« usklajevanje energij, izberite za okrasitev drevesca čisto določeno kombinacijo okraskov. In to, glede na področje, kamor boste tokrat postavili drevesce:

  • na JV: zelena ali svetlo modra barva
  • na V : rdeča barva
  • na JZ : črna, temno modra barva
  • na J : rdeča barva
  • na osrednje področje : bela, zlata, srebrna

Večini nam december in prihajajoči prazniki pomenijo preživljanje časa z družino in našimi najbližjimi. V ta namen doma vedno postavim drevesce na področje, ki podpira odnose. Letos je to osrednje področje, okrasila pa ga bom z veliko lučkami, pa z zlato, belo in srebrno.

Mesec druženja in spogledljivosti

Glede na to, da nas tokrat decembra razveseljuje skladna kombinacija energij, jang lesa in jang vode, bomo veliko lažje delovali. Ta kombinacija spodbuja odprtost, druženje, prijateljstva in ustvarjalnost. V feng shui simboliki je december mesec Podgane, kar pomeni, da imajo zato nekateri znaki še bolj poudarjeno udejstvovanje na več področjih. Več aktivnosti na vseh, zlasti pa na družabnem področju, je predvsem značilno za rojene v znakih Prašiča, Zajca in Koze. V feng shui-ju ta vpliv imenujemo tudi »Roža romanc«. Seveda pa je en dan odnosom bolj naklonjen, kot drugi… Kombinacijo energij, ki bolj podpira odnose prav določen dan najdete v Feng Shui priročniku 2019. Bolj natančno pa so kombinacije energij določenega dneva opisane v Feng Shui koledarju.

Bodi luč!

Zadnja dva meseca v letu nastopi tisti čas, ko se bolj zazremo vase, nekako naredimo revizijo našega leta. Je pa tudi tisti čas, ko naredimo energijsko čiščenje – na vseh področjih!  Predbožični čas namenimo energijskemu čiščenju prostorov, umirjanju duha in ljubečim odnosom. Predbožični čas  ni čas za velike spremembe, pač pa čas umirjanja in ravnovesja. Se boste prepustili negativnemu razmišljanju, poslušali nerganje, jamranje, delovali kot ubogi jaz in dovolili, da vas element vode vleče navzdol? Ali boste raje delovali in na novo ustvarjali svojo svetlo, pozitivno pot? Katerega volka boste hranili? Črnega ali belega? Feng shui pripravi prostor, na vas pa je kakšno energijo boste vnesli v vaš dom.

Bodi svetloba, bodi optimizem, bodi rast, bodi luč!

 

Check Also

BOŽIČNO DREVESCE – TRADICIJA ZDRUŽENA S SIMBOLIKO

                              …

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X