V TRENDU

POLETNI SOLSTICIJ – VRHUNEC JANG ENERGIJE

 

 

 

 

Poletni solsticij naznanja najdaljši dan v letu, ko je sonce na nebu doseglo svojo najvišjo točko. V feng shui jeziku je to najbolj jang dan. Predstavlja najsvetlejši trenutek v letu, najvišjo življenjsko moč in za vse nas, tudi najobsežnejši in najtoplejši objem sonca.

 

Poletni solsticij je že od nekdaj pomemben čas leta za mnoge kulture, zaznamujejo pa ga različni obredi in v sodobnem času tudi festivali. Da bi okrepili moč elementa ognja so naši predniki zakurili ogenj, kjer so se družili, hodili po žerjavici in ga uporabili tudi za energijsko čiščenje. V ciklu petih elementov je element ognja tesno povezan s soncem, sonce pa velja za najbolj pozitivno energijo, z  učinkom segrevanja in tudi čiščenja. Prihod poletne svetlobe in toplote(element ognja) vzbujata občutek veselja in praznovanja, ko se je mati narava ponovno obnovila. Vrhunec poletne sezone(junij je Konj) ostaja veselje in upanje, da so novi začetki še vedno mogoči.

Ob poldnevu, na dan poletnega sončenja, ko je sonce na najvišji točki, je prav, da spoštujemo njegovo neverjetno moč in zmožnost ustvarjanja življenja. Obenem pa tudi razmislimo o nestanovitnosti življenja. Zato je v kitajski metafiziki dan po poletnem solsticiju začetek jina.

Tako kot je poletni solsticij simbol kmetijske rasti, tako je tudi simbol osebne rasti. Tukaj je nekaj načinov za spodbuditev energije poletnega solsticija. Tako bomo lažje razmišljali o blagoslovih, ki smo jih prejeli v preteklih sezonah. In prav tako, si lahko veliko lažje prestavljamo nove rezultate, ki jih pričakujemo:

  • Ponovno vzpostavite svojo prirojeno povezavo z naravo, tako da preživite čas na prostem.
  • Prižgite diseča ‘sončna’ olja, kot so npr. pomaranča, mandarina, grenivka, bergamot, vrtnica, geranija in jasmin.
  • Okrasite vaš prostor za sproščanje in meditacijo s sončnimi podobami, kot so poletni pisani cvetovi in svečke.
  • Premaknite »srčno qi« – fizično z več kardio vajami, čustveno z osredotočanjem na srčne projekte, ki prinašajo veselje in zadovoljstvo ter duhovno z gojenjem močnejšega občutka vere v dobro in optimizma.
  • In najpomembnejše, kar je zapisano tudi v FENG SHUI KOLEDARJU – posvetite današnji dan darovanju. To je lahko tudi prijazen pozdrav mimoidočemu, nasmeh, lepa beseda, pohvala,…

In kot pravi pesem, ‘Naj ti nasmeh nariše ustnice’ 🙂

 

 

Check Also

BOŽIČNO DREVESCE – TRADICIJA ZDRUŽENA S SIMBOLIKO

                              …

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X