V TRENDU

BOŽIČNO DREVESCE – TRADICIJA ZDRUŽENA S SIMBOLIKO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Velika večina nas vsako leto postavi božično drevesce, ker je to tradicija. Malo manj pa se jih vpraša »Zakaj prav drevesce?«.  In nekateri izberejo raje venček. Venček je vedno okrogle oblike in ponazarja povezanost in neskončnost ljubezni in sožitja. Prav iz tega razloga je venček večkrat obešen na vhodna vrata ali pa najde svoj prostor, kjer se zbere družina in prijatelji, v dnevni sobi ali v jedilnici.

Postavljanje zimzelenega drevesca je simbol nesmrtnosti in življenjske moči.  Jelka, smreka, bor so drevesa z najbolj izrazito jang energijo, ki jo poudari njihova oblika rasti in vednozelene iglice. Postavitev lučk ali svečk na božično drevo ponazarja zvezdice, svetlobo neba, božanske luči. Dodani okraski na drevesu simbolizirajo naše zemeljske darove. Najprej so drevesca okraševali z rdečimi jabolki, šele kasneje s pentljami – simboliko povezanosti in pa z zvončki – simboliko, da vedno najdemo pravo pot.

KATERA JE LETOŠNJA PRAVA LOKACIJA ZA BOŽIČNO DREVESCE?

Ko so prazniki pred vrati, imamo vsi večja pričakovanja in posledično smo tudi bolj nestrpni in nemirni, decembrski element vode v kombinaciji z jang ognjem – soncem, pa vse še pospeši. Letos so decembra za drevesce najbolj ugodne in skladne tri lokacije – osrednje področje, vzhod in zahod.

Na OSREDNJEM PODROČJU je tokrat prisotna odlična, blagostanju naklonjena kombinacija energij. Izbiramo lahko kar med tremi različnimi elementi. Najbolj spodbudimo osrednji del  z elementom ognja – z lučkami, svečkami, prižagnim kaminom. Lahko pa uporabimo tudi element vode – temno modro, temno vijolično dekoracijo, ali pa tudi glasbo. Tretji podporni element je tokrat kovina – in seveda zlata barva. Drugo odlično področje je VZHOD. Poleg blagostanja lahko na tem delu aktiviramo tudi področje zdravja. Za oboje uporabimo jang element lesa – lepo cvetočo lončnico, kot je npr. Božična zvezda ali pa zeleno drevesce. Za okrasitev uporabimo zelene ali svetlo modre okraske, lahko pa tudi temnejšo vijolično in temno modro barvo okraskov in dodatkov. Tretje področje z ugodno kombinacijo energij pa je ZAHOD. Na ta del postavimo čim več ognjenih in/ ali zemeljskih dodatkov. Primerne so tako luči, kristali, stekleni okraski, kot svečke in dodatki v  rdečih, ciklam in zemeljskih barvnih odtenkih.

Mojo smrečico bom letos postavila na osrednje področje , saj želim, da energije podpirajo vso družino, pa tudi vse moje prijatelje. Še najbolj pa se veselim postavljanja in okraševanje prazničnega drevesca skupaj z mojimi najdražjimi – to je vsako leto res posebno čaroben dogodek 🙂

FENG SHUI DECEMBRSKI NAMIG

Kdaj postaviti drevesce, kdaj energijsko očistiti dom in kdaj aktivirati določeno področje vedno lahko poiščete v FENG SHUI KOLEDARJU, vse aktivnosti in dejavnosti pa lahko sproti zapisujete in načrtujete v FENG SHUI PRIROČNIK 2020.

 

 

 

 

 

 

 

Check Also

tolstica

RASTLINE IN OBILJE

                              …

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X