V TRENDU

Bo v letu 2018 zemeljski pes naš zvesti prijatelj ali renčava mrcina?

Letos bomo s 16. februarjem vstopili v leto ZEMELJSKEGA PSA, ki prevedeno iz »feng shui jezika« pomeni – dvojno zemljo.

Običajno je taka postavitev elementov skladna, a…. tokrat žal ne. Večja previdnost bo potrebna tako na področju odnosov in zdravja, kot tudi pri nekaterih aktivnosti(npr. vsi tisti bolj rizičini športi kot je plezanje, letenje, jamarstvo,…). Vsekakor se nam obeta zelo neobičajno, za večino nas kar prelomno leto.

Če pogledamo v BaZi, kombinacijo osebnih elementov, so veliko bolj izrazite napetosti in nesoglasja v odnosih za rojene v letih ali dnevih Psa ali Zmaja. V feng shuiju velja v takih slučajih za zaščito Zajec, ki »zamoti in odpelje« renčavo, vznemirjeno in na trenutke popadljivo energijo Psa. Sicer pa imamo na razpolago tudi FENG SHUI KOLEDAR, da lahko načrtujemo in vsak dan delujemo v skladu z energijami narave.

Vsi, katere element zemlje ne podpira v njihovi energijski kodi oziroma zanje ni ugoden (gl. Osebni Feng Shui), so tudi bolj zdravstveno izpostavljeni. Fizično zdravje je najbolj na udaru (skrite bolezni), večji pa je tudi vpliv na mišice in celice ter težave s srcem in ožiljem. Duševno zdravje bo tudi pod večjimi preizkušnjami, sploh, če ne bomo pazljivi – več skrbi, jeze, razmišljanj.

LETNI FENG SHUI

V takem letu, ko so energije kar preveč stabilne in prej kažejo na trmo in nepremakljivost, kot pa vztrajnost, je še posebej pomembno uskladiti tudi energije prostora. Upoštevati je pomembno več različnih energijskih vplivov. Najpomembnejši so Tai Sui (Veliki vojvoda Jupiter), Sarm Sart (trije morilci) in Wu Wang (pet rumenih), ki so podrobneje opisani v Feng shui rokovniku.  Vsako leto pa je zelo pomembno preveriti tudi časovni vpliv, t.i. »leteče zvezde«.

Tako je na osrednjem področju prisotna kombinacija energij, ki vse podvaja – dobro z boljšim, slabo s slabšim. V takem primeru in če ne poznamo feng shui svojega doma ali poslovnih prostorov, je najboljše osrednje področje pustiti na miru. Slabši, stresni področji se nahajata še na severu in zahodu.

Vzhodno področje je obremenjeno z ostro, agresivno in k vlomom nagnjeno kombinacijo energij.
Severovzhodno področje je v letu 2018 pod vplivom prepirljivih in nervoznih energij.

Na področju juga pa v letu 2018 lahko podprete akademske dosežke in študij ter hkrati omilite neželene romance z lučjo, svečko ali več rdečimi dodatki.

Področje sedanjega blagostanja in finančnega pritoka je v letu 2018 na jugovzhodu. Področje jugovzhoda lahko energetizirate na več načinov – z rastlinami, s kristali, s sobno fontano ali akvarijem, z glasbo, z uro z nihalom,… . Severozahod je drugo blagostanju naklonjeno področje, sicer v prihodnosti, pa zato nič manj pomembno. Le kdo in zakaj bi si za prihodnost postavljal ovire na finančno pot?! Zato le preverite vaš letni feng shui in uskladite letni vplive na posameznih področjih.

Check Also

BOŽIČNO DREVESCE – TRADICIJA ZDRUŽENA S SIMBOLIKO

                              …

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X