V TRENDU

OKTOBER 2017 – NAŠ ENERGIJSKI KOMPAS

Naslednje leto, 2018 bo leto Psa, zato je tokratni oktober pravo darilo, saj ima za nas veliko sporočil in lahko ga uporabimo kot naš energijski kompas. Pes je tisti, ki prinaša energijo leta 2018.

Oktober 2017 je še zadnji mesec, ki skriva nekaj elementa ognja vse do februarja 2018. Ah, kaj ognja, prej petardo! Zakaj? Oktobra je namreč prisoten jang element zemlje v znamenju Psa. Pes je simbol predanosti, poštenosti, hvaležnosti, se ne izogiba dolžnostim, je »odprtega« duha in srca in težko prezre klic v stiski. A tokrat je ta močan element zemlje v kombinaciji z elementom kovine, kar dela Psa neustrašnega, čuječega in tudi pripravljenega na boj. Slednje pa, po navadi v najmanj primernem trenutku, poudari prav tisti skriti ogenjček. Za nekatere je element zemlje še posebej neugoden, sploh, če imate v svojih osebnih elementih(Ba Zi) Zmaja ali pa kombinacijo Kozo in Vola. Prva kombinacija, Pes in Zmaj, pomeni »potres«, trk dveh elementov – v vaših temeljih. Kot zaščito lahko nosimo tudi simbol Zajca. Kombinacija Vola, Koze in Psa pa se imenuje tudi »zemeljska kazen«, ki je pogosto povezana z odnosi in zdravjem.

Osebni zaščitnik ZAJEC

Oktobra 2017 je prisoten produktiven cikel elementov, saj je jang kovina podprta z jang zemljo(Pes). Prav za jesen je značilen prevladujoč element kovine, ki mu v TCM(Tradicionalni kitajski medicini) pripadata organa pljuča in debelo črevo, na področju čustev pa melanholija, skrbi in žalost. V jin obdobju se upočasnijo tudi pretoki telesnih tekočin, energija zastaja, ljudje pa postajamo vedno bolj otožni, nejevoljni ali celo depresivni. Prav zaradi tega je zelo pomembno, da ostanemo fizično aktivni, ne glede na vreme.
Pes je tisto znamenje, ki povezuje »zemljo in nebo«. Oktober pa je mesec, ki je kot postaja med jesenskim(element kovine) in zimskim(element vode) letnim časom. Zdaj je čas, da si oddahnemo, se sprejmemo in – ne pozabimo na hvaležnost. Tako se bomo lahko uspešno pripravili na najbolj jin obdobje leta, na zimo.

Check Also

tolstica

RASTLINE IN OBILJE

                              …

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X