V TRENDU

VLADAVINA ELEMENTA OGNJA

Ko se, na te dni najbolj pogosto vprašanje »Ti je kaj vroče?«, glasi odgovor »Pa, saj je kar prijetno toplo…«, ni potrebno biti ravno »vedeževalec«, da ugotovimo, da ima oseba manjko elementa ognja .

 

SOLSTICIJ V VSEM SVOJEM SIJAJU

V letu 2018 je junija prisoten kar podvojen element jang ognja! V naravi ponazarja element jang ognja prav sonce. Naše eno in edino sonce, ki poskrbi za svetolobo in toploto, je na dan poletnega solsticija najmočnejše. Dan z nadaljšo dnevno svetlobo, je 21.junij. V čast soncu, svetlobi in elementu ognja, so imeli naši predniki v skoraj vseh kulturah, kar nekaj običajev. S čaščenjem sonca so želeli ohraniti njegovo moč, hkrati pa tudi nadzorovati življenjsko silo in rodovitnost zemlje. Da bi odgnali mraz in temo, so prižigali ogenj, kurili kresove. Tako se je tudi pri nas se je razvil običaj kresovanje.

V FENG SHUI KOLEDARJU pa je to dan, ki je energijsko maksimalno napolnjen. To je v osnovi najbolj ugoden, sijajen dan za sodelovanje, podpisovanje pogodb, poroko in tudi za »skladiščenje« bogastva. Dan solsticija je naklonjen tako rastlinam, kot živalim. Stari rek pa pravi, da se nam obeta dolgo in sušno obdobje, če zagrmi na solsticij. Dnevi okoli solsticija so tudi nadvse primerni za energijska čiščenja. Ne glede na način, ki ga uporabljate, pri energijskem čiščenju je tokrat vodilni element ognja!

IZZIVI IN PASTI JUNIJSKEGA OGNJENEGA KONJA

Podpora elementa ognja je junija izredna, saj nam ponuja veliko možnosti, idej ter priložnosti za naše potenciale. V nas aktivira optimizem, družabnost in pripravljenost pomagati. Ekstra močan element ognja pa ima tudi nekaj pasti. Na preizkušnji bodo naša čustva in potrpežljivost, otežena je koncentracija in posredno tudi študij. Zato upoštevajmo FENG SHUI dobesedno – uravnovesimo se z bivanjem v naravi, ob vodi in na prijetnem lahnem poletnem vetriču!

Check Also

BOŽIČNO DREVESCE – TRADICIJA ZDRUŽENA S SIMBOLIKO

                              …

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X